Team Danmark Talentklasserne

Team Danmark Talentklasserne er for elever i 7.-9. klasse, der gerne vil kombinere eliteidræt og skolegang på en optimal måde. Kom til infoaften den 8. november 2023 kl. 17-19 i Atletikhallen på Langvang.

Talentklasserne retter sig mod elever, som ønsker at nå langt inden for deres sportsgren, samtidig med at de går i skole.

Idrætten er lagt ind i skoleskemaet, og klasserne er dannet af ligesindede idrætstalenter, der stiller med de samme forudsætninger og forventninger.

Eleverne har morgentræning i fire lektioner hver uge om tirsdagen og torsdagen. Morgentræningen foregår på forskellige lokationer i byen.

De store idrætter træner disciplinspecifikt. Håndboldspillere og fodboldspillere har morgentræning henholdsvis i Arena Randers og på Randers Stadion. Svømmere træner i Water & Wellness Randers.

Alle de øvrige idrætter (f.eks. atletik, gymnastik, tennis, dans og motocross) træner basaltræning sammen i Langvang Atletik- og Multihal. Basistræningen har blandt andet til formål at forebygge skader og forbedre elevernes fysiske færdigheder. Basaltræning består af alle grundelementer i enhver idræt lige fra decideret styrketræning til sprint, plyometrik, kropsstamme, koordination, motorik, hurtige fødder osv.

På skoleskemaet har eleverne temafagdage, som er undervisning og workshops i forskellige emner inden for sportsverdenen. Formålet er at klæde eleverne på til at være en del af elitemiljøet. Det kan handle om skadesforebyggelse, mentaltræning, kost og ernæring samt medietræning.

Vi bruger også disse timer til at teste eleverne i forskellige styrke-, udholdenheds- og eksplosive øvelser.

Disse timer bliver varetaget af skolens egne undervisere. Specialister fra Randers Talent og Elite gæster timerne og deler ud af deres viden, når deres emneområde er på skemaet.

I starten af det nye skoleår afholder skolen en bootcamp, hvor alle elever i Talentklasserne er med. Bootcampen forløber over nogle dage og skal ryste eleverne sammen og introducere dem for forskellige sportsgrene.

Ansøgning

Der er ansøgningsfrist den 15. februar hvert år.

Alle idrætter under DIF kan i princippet optages på skolen.

Du kan tidligst starte i en Team Danmark Talentklasse, når du skal i 7. klasse. Du kan dog også vente med at søge ind på Talentklasserne, til du skal i 8. eller 9. klasse. Du bestemmer dermed selv, om du vil gå på Eliteidrætsskolen et, to eller tre år.

Ansøgningen til Talentklasserne består af et ansøgningsskema og en trænerudtalelse. Når vi har modtaget begge dele, bliver du inviteret til en samtale med afdelingslederen for Talentklasserne og en morgentræning, hvor du bliver vurderet sportsligt i forhold til optagelse.

Ansøgningsskema

Du skal selv udfylde ansøgningsskemaet. Det kræver MitID at logge ind og udfylde skemaet.

Trænerudtalelse

Din nuværende træner skal udfylde trænerudtalelsen (dette kræver i modsætning til ansøgningsskemaet IKKE MitID).