Mad

Det er vigtigt for børnenes trivsel, at de i løbet af dagen får noget sundt og nærende at spise, så de kan holde til en lang dag.

På Nørrevangsskolen har vi en kantine.

Kantinen (medarbejder Mette-Marie Laursen) kan kontaktes på telefon 89 15 43 88.

Kontant betaling: Eleven betaler kontant ved køb.

Madklippekort: Et godt alternativ til penge. Kortene koster henholdsvis 50, 100, og 200 kr. og der er 11 ”klip” pr. kort (betal for 10 og få 11). Kortet har ingen forældelsesfrist, så der er intet ”spild”, hvis eleven har fraværsdage, og man er som forælder sikker på, at madpengene ikke går til chips og cola.

MobilePay: 51193250

Dagens første måltid har stor betydning for resten af dagen. Uden morgenmad nedsættes evnen til læring betydeligt og børnene bliver trætte og ukoncentrerede. Derfor er der på Nørrevangsskolen gratis morgenmad til alle elever.

Fødevarebanken leverer hovedparten af morgenmadsprodukterne. F.eks. havregryn, cornflakes
o. lign.

Nogle morgenener kan der være brød, ost og diverse mejeriprodukter.

At kage hører til i den usunde ende af fødevareskalaen er vist indiskutabelt.

Men trods dette har vi valgt at sælge torsdagskage, hvilket er et stort hit hos mange af børnene.

Det gør vi både for hyggens skyld, men også for at vise at man godt må ”synde” lidt en gang i mellem hvis man ellers spiser sundt og varieret.

Et stk. kage vejer ca. 40-50 gram og for at begrænse indtagelsen er det kun tilladt at købe ét stykke pr elev.

Udvalget i kantinen varierer fra dag til dag, men nedenstående er en del af vores faste sortiment.

Vand 0,5 l

Torsdagskage

Pizzabolle

10 kr.

Typisk glemmer vi at købe ind til madpakken, når vi står i supermarkedet og tænker ”hvad skal vi have til aftensmad?”. Madpakkehånden er en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken, hvis den skal være sund og efterleve de officielle kostråd.

En god og sund madpakke består af fem ingrediensgrupper – en for hver finger. Husk derfor ”hånden”, når du køber ind, og når du smører madpakken.

Hånden består af:

• grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg
  • brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  • pålæg – kød, ost eller æg
  • fisk – mindst en slags fiskepålæg
  • frugt – det friske og søde

Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme madpakken i morgen. F.eks. kan du bruge gårsdagens rester af:

• kyllingelår
  • fiskefrikadeller
  • pizza
  • råkostsalat
  • madtærte

Du kan læse mere om Frokosthånden her.

Du kan læse mere om madpakkehånden her..

Få flere gode råd og idéer til madpakken på Fødevarestyrelsens hjemmeside - altomkost.dk.