Pas på skolepatruljen i trafikken
En ny årgang skolepatruljer er klar til at hjælpe de yngste elever over vejen, og Randers er blandt 73 kommuner, der lige nu deltager i kampagnen "Pas på Skolepatruljen".
En ny årgang er trukket i skolepatruljeuniformen, og de er klar til at hjælpe de yngste elever over vejen. Med kampagnen ’Pas på skolepatruljen’ sætter Randers Kommune fokus på, at trafikanterne skal vise hensyn til patruljerne.
Der er generelt enorm opbakning til landets skolepatruljer i befolkningen, og skolepatruljernes tilstedeværelse er ikke blot en hjælp for de mindre elever, der skal krydse vejen. Skolepatruljen er også medvirkende til, at bilisterne på skolevejen sænker farten og har en øget opmærksomhed rettet mod børn på vejen, og den er i det hele taget med til at sikre en bedre trafikkultur.
Tunnelsyn i morgentrafikken
Morgentravlheden kan imidlertid skabe tunnelsyn blandt nogle trafikanter, og den personlige iver for at komme frem til tiden kan overskygge den principielle opbakning til skolepatruljernes arbejde. Dette kommer til udtryk i form af manglende respekt og vilje til at overholde skolepatruljens anvisninger.
Derfor er Randers blandt 73 kommuner, der deltager i Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikrings kampagne 'Pas på skolepatruljen'. Budskabet er, at vi minder hinanden om værdien i at udvise hensyn i trafikken – ikke mindst overfor skolepatruljerne, som har påtaget sig et særligt ansvar.
Fakta om skolepatruljer
Det er elever i 6. til 9. klasse, som står skolepatrulje.
Omkring 20.000 elever er med i landets skolepatruljer.
Skolepatruljerne så første gang dagens lys i Danmark i 1949.
Det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne.
96 procent af alle trafikanter synes godt eller meget godt om, at skolerne har skolepatruljer, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring fra 2023.