Eliteidrætsskolen

Eliteidrætsskolen kombinerer sport og skolegang i udskolingen (7.-9. og evt. 10. klasse) på en optimal måde.

Tilbuddet med Eliteidrætsskolen retter sig mod elever, som ønsker at nå langt inden for deres sportsgren samtidig med, de går i skole.

Idrætten er lagt ind i skoleskemaet, og klasserne er dannet af ligesindede eliteidrætsudøvere, der stiller med de samme forudsætninger og forventninger.

Undervisningens indhold

Vi tilbyder et skoleskema med idræt tre gange om ugen, heraf to gange morgentræning hvor de store idrætter træner disciplinspecifikt, og hvor alle øvrige idrætter sammen træner basaltræning (basaltræning består af alle grundelementer i enhver idræt lige fra decideret styrketræning til sprint, plyometrisk, kropsstamme, koordination, motorik, hurtige fødder osv.), og én gang om ugen hvor idrætsteori kobles på praksis. Disse timer kalder vi "Temaidrætstimer". De kan omhandle alt fra kost, over doping-problematikker til medietræning. Endvidere bruger vi også disse timer til at teste eleverne i forskellige styrke-, udholdenheds- og eksplosive øvelser. Vi tester eleverne to gange om året.

Morgentræning

Eleverne har morgentræning i 4 lektioner hver uge i skoletiden om tirsdagen og torsdagen. Morgentræningen foregår på forskellige lokationer i byen. Herunder kan du se hvor:

De mindre idrætsgrene har basistræning i Langvang Atletik- og Multihal. Her træner blandt andet elever, der dyrker atletik, gymnastik, tennis, dans og motorcross. Basistræningen har blandt andet til formål at forebygge skader og forbedre elevernes fysiske færdigheder.

Håndboldspillere og fodboldspillere har morgentræning henholdsvis i Arena Randers og på Randers Stadion.

Svømmere træner én gang om ugen i Water & Wellness Randers og én gang om ugen på Langvang Atletik- og Multihal.

Gymnaster træner to gange om ugen i RgF Hallen og én gang om ugen på Langvang Atletik- og Multihal.

Tematimer med fokus på sport

På skoleskemaet har eleverne "Tematimer", som er undervisning og workshops i forskellige emner inden for sportsverdenen. Formålet er at klæde talenterne på til at være en del af elitemiljøet. Det kan handle om skadesforebyggelse, mentaltræning, kost- og ernæring samt medietræning.

Disse timer bliver varetaget af skolens egne undervisere. Specialister fra Randers Talent og Elite gæster timerne og deler ud af deres viden, når deres emneområde er på skemaet.

Bootcamp i starten af skoleåret

I starten af det nye skoleår afholder skolen en bootcamp, hvor alle elever på Eliteidrætsskolen er med. Bootcampen forløber over nogle dage, og har til formål at ryste eleverne sammen og introducere dem for forskellige sportsgrene.

Ansøgning

Alle idrætter under DIF kan principielt optages på skolen. Som en del af optagelsen kommer du til en samtale med elitechef, skoleinspektør og elitekoordinator. Som håndbold- eller fodboldspiller kommer du også til optagelsesprøve.

Ansøgningen til Randers Eliteidrætsskole består af et ansøgningsskema og to bilag, som skal sendes samlet til skolen. De to bilag er:

  • en trænerudtalelse
  • din sidste elevplan ELLER en udtalelse fra skolen

De to bilag skal vedhæftes ansøgningsskemaet, og du skal derfor have samlet dem ind, inden du kan udfylde ansøgningsskemaet.

Du kan hente blanketten til trænerudtalelsen her. Blanketten er en skrivebar pdf og skal derfor sendes pr. mail til træneren, som så kan udfylde blanketten elektronisk.

Når du har samlet bilagene ind, kan du gå ind og udfylde ansøgningsskemaet via nedenstående link. Det kræver NemID at logge ind og udfylde skemaet.

Når du har sendt ansøgningsskemaet med bilag, får du besked på, om du skal til optagelsesprøve.